Έλεγχος ετικετών & επισημάνσεων τροφίμων

Η επισήμανση των τυποποιημένων τροφίμων αποτελεί τον κύριο τρόπο ενημέρωσης του καταναλωτή. Υπάρχει καθορισμένο κανονιστικό πλαίσιο για τις υποχρεωτικές πληροφορίες επί της συσκευασίας τροφίμων και τις προδιαγραφές των ετικετών. Επιπλέον υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος αποτύπωσης ισχυρισμών υγείας. Στόχος η σωστή και εύκολη πληροφόρηση των καταναλωτών και η αποφυγή παραπλανητικών μηνυμάτων.

Η AG ADVENT προσφέρει ολοκληρωμένη συμβουλευτική υποστήριξη σε επιχειρήσεις τροφίμων όσον αφορά τον έλεγχο ή/και σχεδιασμό ετικετών τροφίμων σύμφωνα με τις απαιτήσεις των χωρών προορισμού.
Πιο αναλυτικά ‘’καλύπτονται’’ τα:

  • Τυποποιημένα τρόφιμα που διακινούνται στην Ελλάδα και εντός της Ε.Ε. με βάση τον Καν. ΕΕ 1169/2011
  • Τυποποιημένα τρόφιμα που προορίζονται για εξαγωγή στις ΗΠΑ με βάση τον Κανονισμούς του FDA (21 CFR, Part 101)
  • Τυποποιημένα τρόφιμα που προορίζονται για εξαγωγή σε άλλες Τρίτες Χώρες όπως Κίνα, Ρωσία, Χώρες του Κόλπου και της Μέσης Ανατολής, Αυστραλία, Καναδά, Ιαπωνία, κλπ.

Πόσο κοστίζει ο έλεγχος των επισημάνσεων μιας συσκευασίας τροφίμων;

Σχεδιάζουμε μαζί την υπηρεσία ανασκόπησης ή σχεδιασμού ετικέτας και επισημάνσεων τυποποιημένων τροφίμων σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού σας. Για τον λόγο αυτό μπορούμε να σας κάνουμε μια εξειδικευμένη πρόταση μετά από επικοινωνία.

Ποιες επιχειρήσεις τροφίμων μπορούν να δεχθούν τα οφέλη από την υπηρεσία ελέγχου των επισημάνσεων μιας συσκευασίας τροφίμων από την AG ADVENT;

Επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων, επιχειρήσεις εισαγωγής, εξαγωγής και εμπορίας τυποποιημένων τροφίμων και επιχειρήσεις λιανικής πώλησης τροφίμων για τα προιόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Τι μπορείτε να περιμένετε από εμάς

Περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας της ομάδας στον έλεγχο ετικετών και επισημάνσεων τυποποιημένων τροφίμων που διακινούνται εντός και εκτός ΕΕ.

Χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες;

Υποβάλετε αίτημα επικοινωνίας και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας.