AG ADVENT
Business Management
Software
ISO & Standards
Τρόφιμα
Περιβάλλον
Εκπαιδευση
HACCP
ISO 22000
goodfood4kids
BRC & IFS
Υγιειονομικός Σχεδιασμός
Χειρισμός Τροφοδηλητηριάσεων
Επιθεωρήσεις
Food Labeling
HALAL
Interim Management
Food Security
Εκπαίδευση
Νομοθεσία Τροφίμων
Videos
Υγιειονομικός Σχεδιασμός

Οι προδιαγραφές ενός χώρου παραγωγής ή διαχείρισης τροφίμων πρέπει να συναντούν τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας και των αρχών της Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής (GMP), αλλά και της Ορθής Υγιεινής Πρακτικής (GHP). Για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος υπάρχει σημείο αναφοράς για την υποδομή τους στην ελληνική νομοθεσία που είναι η Υγειονομική Διάταξη Α1β/8577/83. Οι επιχειρήσεις τροφίμων στο σύνολό τους διέπονται από τους Κανονισμούς ΕΕ 852/2004 και 853/2004 στους οποίους οι αναφορές στην υποδομή είναι γενικές. Επιπλέον υπάρχουν κλαδικοί οδηγοί του ΕΦΕΤ που έχουν προτάσεις για Η ερμηνεία των νομικών και κανονιστικών επιταγών σχετικά με την υποδομή των επιχειρήσεων τροφίμων είναι μια δουλεία που απαιτεί γνώση και εμπειρία. Πρέπει να γίνει σχεδιασμός και διαμερισματοποίηση των χώρων, επιλογή των δομικών στοιχείων και υλικών, καθώς και του παραγωγικού αλλά και του βοηθητικού εξοπλισμού. Η απρόσκοπτη έγκριση των σχεδίων της εγκατάστασης και η αδειοδότηση της επιχείρησης σε συνδυασμό με την εργονομία και τον οικονομικό ρεαλισμό είναι στόχοι που αξίζουν προσπάθειας. Τα σύγχρονα πρότυπα πιστοποίησης ασφάλειας τροφίμων (ISO22000, BRC, IFS και PAS220) τονίζουν πως η κατάλληλη υποδομή αποτελεί προαπαιτούμενο για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων. 

Είμαστε στην διάθεσή σας να ελέγξουμε από υγειονομικής και εργονομικής πλευράς την κάτοψη της νέας σας μονάδας ή τα σχέδια της ανακαίνισης που προγραμματίζετε. Συνεργαζόμαστε με την διοίκηση και τα εμπλεκόμενα στελέχη της επιχείρησης, αλλά και τους μηχανικούς του έργου. Έχουμε συμβάλει στον υγειονομικό σχεδιασμό και λειτουργία εκατοντάδων εγκαταστάσεων χειρισμού τροφίμων.

Στις περιπτώσεις αυτές ισχύει η αρχή:
η υγειονομικά κατάλληλη υποδομή δεν σημαίνει απαραίτητα υψηλότερο κόστος κατασκευής, αλλά σημαίνει σίγουρα σπουδή και μελέτη κατά τον σχεδιασμό της.

Επικοινωνήστε απευθείας μαζί μας στο info@advent.com.gr ή καλέστε μας άμεσα στο 210 9233551.


AG ADVENTBusiness ManagementSoftwareISO & StandardsΤρόφιμαΠεριβάλλονΕκπαιδευση
Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας: info@advent.com.gr ή καλέστε μας απευθείας στο 210 9233551