AG ADVENT
Business Management
Software
ISO & Standards
Τρόφιμα
Περιβάλλον
Εκπαιδευση
HACCP
ISO 22000
goodfood4kids
BRC & IFS
Υγιειονομικός Σχεδιασμός
Χειρισμός Τροφοδηλητηριάσεων
Επιθεωρήσεις
Food Labeling
HALAL
Interim Management
Food Security
Εκπαίδευση
Νομοθεσία Τροφίμων
Videos
Τρόφιμα

Ασφάλεια Τροφίμων είναι η επιστήμη που ασχολείται με τις συνθήκες χειρισμού, τυποποίησης και διατήρησης τροφίμων με στόχο την πρόληψη τροφογενών ασθενειών και τροφοδηλητηριάσων. Σε αυτή ανήκουν σειρά από μέθοδοι, παλαιοί (ψήσιμο), νεότεροι (παστερίωση) και σύγχρονοι (ακτινοβολία). Τα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες μια και είναι φορείς κινδύνων για την υγεία του καταναλωτή. Οι εν λόγω κίνδυνοι μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε μικροβιολογικούς, χημικούς και φυσικούς ανάλογα με την προέλευση του κινδύνου. Τα τρόφιμα αποτελούν εξαιρετικό θρεπτικό μέσω για την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών με αποτέλεσμα να αποτελούν πιθανή αιτία τροφοδηλητηριάσεων. (μικροβιολογικοί κίνδυνοι). Επίσης η εντατικοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής έχει εισάγει την χρήση ουσιών στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο (φυτοπροστατευτικά, ορμόνες, αντιβιοτικά, κτλ) που η κατανάλωσή τροφίμων με υπολείμματα αυτών των ουσιών τα καθιστά επικίνδυνα (χημικοί κίνδυνοι) Ενώ τέλος η είσοδος ξένων σωμάτων που μπορούν να βλάψουν τον καταναλωτή κατά την μάσιση ή την κατάπωση παραμένει πάντα ένα πιθανό συμβάν (φυσικοί κίνδυνοι). Στόχος και υποχρέωση των επιχειρήσεων τροφίμων είναι η παραγωγή και διακίνηση τροφίμων ασφαλών για κατανάλωση. Όπλα τους η λειτουργία σε υγειονομικά κατάλληλη υποδομή, η στελέχωσή τους με εκπαιδευμένο προσωπικό, η εφαρμογή προληπτικών συστημάτων, η εσωτερική επιθεώρηση των πρακτικών της και η επαλήθευση του επιπέδου ασφάλειας τροφίμων με αναλύσεις.


AG ADVENTBusiness ManagementSoftwareISO & StandardsΤρόφιμαΠεριβάλλονΕκπαιδευση
Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας: info@advent.com.gr ή καλέστε μας απευθείας στο 210 9233551