AG ADVENT
Business Management
Software
ISO & Standards
Τρόφιμα
Περιβάλλον
Εκπαιδευση
HACCP
ISO 22000
goodfood4kids
BRC & IFS
Υγιειονομικός Σχεδιασμός
Χειρισμός Τροφοδηλητηριάσεων
Επιθεωρήσεις
Food Labeling
HALAL
Interim Management
Food Security
Εκπαίδευση
Νομοθεσία Τροφίμων
Videos
Χειρισμός Τροφοδηλητηριάσεων

Γνωρίζεται πως για το 73% των τροφοδηλητηριάσεων που επίσημα καταγγέλλονται στην Μεγάλη Βρετανία, ο ασθενής θεωρεί αιτία της τροφογενούς ασθένειας που πέρασε ένα γεύμα σε εστιατόριο; Γνωρίζεται όμως ότι μόνον για το 30% αυτών των περιπτώσεων τελικά ταυτοποιείται ως υπεύθυνο το εστιατόριο; Έχοντας την δυνατότητα να διερευνήσει η επιχείρηση γρήγορα και αποτελεσματικά ένα συμβάν, μπορεί να αποδείξει στον πελάτη και τις αρχές πως καταρχήν παίρνει στα σοβαρά τα θέματα ασφάλειας τροφίμων, ενώ μπορεί να παράξει στοιχεία χρήσιμα για την υποστήριξη της υπόθεσης στο δικαστήριο. Έχει παρατηρηθεί πως πάνω από το 70% των πελατών που βλέπουν σοβαρή αντιμετώπιση του συμβάντος από την επιχείρηση τροφίμων δεν προχωρούν καν σε καταγγελία του περιστατικού στις αρχές. 

Η διερεύνηση υλοποιείται σε δύο μέρη: 

  1. Αρχικά γίνεται συνέντευξη με τον παραπονούμενο πελάτη. Κατά την συνέντευξη αποτυπώνονται σημαντικές πληροφορίες όπως στοιχεία κατανάλωσης τροφίμου: ημερομηνία, ώρα, συνθήκες, κτλ), στοιχεία ασθένειας: χρόνος έναρξης, είδος και διάρκεια συμπτωμάτων, στοιχεία προιόντος και κατανάλωσης: ημ/νία λήξης, σημείο αγοράς, στοιχεία κατανάλωσης, φωτογράφηση υπολείμματος τροφίμου και λήψη δείγματος για ανάλυση (όπου είναι δυνατόν), αξιολόγηση κατάστασης: πρόθεση πελάτη, ενέργειες που έχει κάνει, η άποψη του πελάτη για την εταιρεία, τα ‘’πιστεύω’’ του πελάτη, κ.ά.
  2. Στην συνέχεια διενεργείται επιτόπιος έλεγχος στο εστιατόριο, supermarket, βιομηχανία, κτλ για να βεβαιωθούν οι συνθήκες παραγωγής, διακίνησης και διάθεσης του τροφίμου. Στην φάση αυτή γίνεται ιχνηλάτιση στις πρώτες ύλες και το εμπλεκόμενο προσωπικό.

 

Εμείς αναλαμβάνουμε να οργανώσουμε και να εκτελέσουμε την Διερεύνηση Συμβάντων Τροφοδηλητηριάσεων. Συνεργαζόμαστε με την διοίκηση, το τμήμα ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων όσο και τον νομικό σύμβουλο της εταιρείας. Στις περιπτώσεις αυτές ισχύει η αρχή: όσο πιο γρήγορά δράσεις τόσο πιο καλά μπορείς να προστατευτείς.

Επικοινωνήστε απευθείας μαζί μας στο info@advent.com.gr ή καλέστε μας άμεσα στο 210 9233551.


AG ADVENTBusiness ManagementSoftwareISO & StandardsΤρόφιμαΠεριβάλλονΕκπαιδευση
Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας: info@advent.com.gr ή καλέστε μας απευθείας στο 210 9233551